Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 28.09.2020

Śniadanie: Pieczywo  białe z masłem, powidła, szynka wiejska, papryka, kakao, herbata z miodem /  woda mineralna

II śniadanie:  Winogrono

Obiad:

Zupa  ryżanka na mięsie, natka pietruszki

II Danie: ziemniaki, kotlet wieprzowy mielony, surówka z ogórka kiszonego, pomidora, cebuli, kukurydza i oliwa z oliwek, kompot malinowy /woda mineralna

Podwieczorek: Pieczywo razowe, bułka wrocławska z masłem, pasta z soczewicy, polędwica drobiowa, cykoria, rzodkiewka, herbata lipowa  / woda mineralna  

Śliwka

WTOREK 29.09.2020

Śniadanie: Pieczywo razowe, bułka orkiszowa z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, filet z indyka, kasza jaglana na mleku, herbata malinowa  /woda mineralna

II śniadanie: jabłko

Obiad:

Zupa  rosół z makaronem, natka pietruszki

II Danie:  ziemniaki, udko kurczaka pieczone w piecu konwekcyjnym, marchewka z groszkiem gotowana na parze z masłem, kompot z czarnej porzeczki / woda mineralna

Podwieczorek: Rogal maślany, bułka wrocławska z masłem, krakowska podsuszana, pomidor, sałata, herbata z cytryną i miodem /woda mineralna

Gruszka

ŚRODA 30.09.2020

Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, kiełbasa szynkowa, rukola, papryka, mleko z cynamonem, herbata żurawinowa / woda mineralna

II śniadanie : banan

Obiad:

Zupa ogórkowa z ziemniakami na mięsie drobiowym, zabielana

II Danie:  makaron z serem twarogowym i truskawkami, kompot śliwkowy / woda mineralna

Podwieczorek:  Pieczywo razowe, bułka grahamka z masłem, pasztet drobiowy(wyrób własny), polędwica sopocka, cykoria, rzodkiewka, herbata z pomarańczą /woda mineralna

Winogrono

CZWARTEK 1.10.2020

Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, parówki z szynki, ketchup, ser żółty, ogórek, makaron literki na mleku, herbata z miodem i cytryną / woda mineralna

II śniadanie: gruszka 

Obiad:

Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami na oliwie z oliwek, majeranek

II Danie: kopytka, sznycel drobiowy, jarzynka z buraczków gotowanych z jabłkiem, kompot wiśniowy / woda mineralna

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem, wafle ryżowe, konfitura z malin, szynka gotowana, roszponka, kisiel do picia, herbata lipowa /woda mineralna

Banan

PIĄTEK 2.10.2020

Śniadanie: Pieczywo razowe, bułka wrocławska z masłem, krakowska parzona, schab pieczony(wyrób własny), sałata, pomidorki koktajlowe, kawa z mlekiem, herbata malinowa / woda mineralna

II śniadanie: arbuz

Obiad:

Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie

II Danie: makaron penne z pesto, surówka z marchewki tartej z jabłkiem, żurawiną i mleczkiem kokosowym, kompot truskawkowy /woda mineralna,

Podwieczorek: Pieczywo białe z masłem, kiełbasa żywiecka, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, herbata z pomarańczą    woda mineralna

Jabłko