Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 20.09.2020

Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, ser żółty, powidła, ogórek, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata malinowa woda mineralna

II śniadanie: śliwka

Obiad:

Zupa jarzynowa z ziemniakami na oliwie z oliwek, zabielana, natka pietruszki

II Danie: kasza kuskus, kotlet drobiowy, surówka z kapusty włoskiej z marchewką, koperkiem i sosem ogrodowym, kompot wiśniowy / woda mineralna

Podwieczorek: Pieczywo razowe, bułka orkiszowa z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, polędwica sopocka, papryka, herbata z miodem i cytryną / woda mineralna

winogrono

WTOREK 21.09.2020

Śniadanie: Bułka wrocławska, bułka grahamka z masłem, jajko na twardo, szynka gotowana, pomidor, szczypiorek, kawa z mlekiem, herbata żurawinowa , /woda mineralna

II śniadanie: jabłko

Obiad:

Zupa  krem selerowy z grzankami na wywarze drobiowym

II Danie: ziemniaki, pulpeciki mięsne z sosem pomidorowym, kalafior gotowany na parze z masłem i bułeczką, kompot malinowy / woda mineralna

Podwieczorek: Wafle ryżowe, bułka z ziarnami, masło, miód, pasztet drobiowy(wyrób własny), sałata, pomidorki koktajlowe, herbata z pomarańczą /woda mineralna

gruszka

ŚRODA 22.09.2020

Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, kiełbasa szynkowa, pasta rybno- serowa, ogórek, papryka, płatki ryżowe na mleku, herbata lipowa / woda mineralna

II śniadanie: banan

Obiad:

Zupa barszcz  Ukraiński z fasolą, ziemniakami na oliwie z oliwek, zabielany, majeranek

II Danie: pierogi z serem twarogowym, marchewka tarta z jabłkiem, brzoskwinią i mleczkiem kokosowym, kompot z czarnej porzeczki / woda mineralna

Podwieczorek: Pieczywo razowe, bułka wrocławska z masłem, szynka wiejska, krakowska parzona, roszponka, pomidor, herbata żurawinowa z miodem / woda mineralna  

śliwka

CZWARTEK 23.09.2020

Śniadanie: Bułka wrocławska, bułka grahamka z masłem, ser żółty, polędwica, sałata, rzodkiewka, mleko czekoladowe, herbata z pomarańczą  / woda mineralna

II śniadanie: arbuz

Obiad:

Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze z mięsa

II Danie: frytki, kotlet schabowy w panierce, sałata ze szczypiorkiem, rzodkiewką i jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy / woda mineralna

Podwieczorek: Bułka z ziarnami, masło, placuszki z jabłkiem, kisiel do picia/ woda mineralna

gruszka

PIĄTEK 24.09.2020

Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, serek waniliowy z ananasem, szynka z indyka, cykoria, pomidorki koktajlowe, kasza manna na mleku, herbata z miodem i cytryną / woda mineralna

II śniadanie: banan

Obiad:

Zupa koperkowa z ziemniakami na mięsie drobiowym, zabielana

II Danie: leczo warzywne z makaronem, ananas, brzoskwinia, kompot truskawkowy / woda mineralna

Podwieczorek: Rogal maślany, bułka orkiszowa z masłem, żywiecka, polędwica drobiowa, rzodkiewka, rukola, herbata owocowa /woda mineralna

jabłko