PONIEDZIAŁEK 29.05.2023
Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, dżem, polędwica drobiowa, papryka, kakao, herbata z miodem/ woda mineralna
II śniadanie: winogrono
Obiad:
Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana, natka pietruszki
II Danie: kasza gryczana- prażona, klops wieprzowy w sosie własnym- zasmażany, buraczki na ciepło, kompot z czarnej porzeczki/ woda mineralna
Podwieczorek: Pieczywo razowe, bułka wrocławska z masłem, ser żółty, krakowska podsuszana, ogórek, herbata malinowa/ woda mineralna
WTOREK 30.05.2023
Śniadanie: Pieczywo razowe, bułka grahamka z masłem, parówki z szynki, ketchup, pomidor, kasza manna na mleku, herbata lipowa/ woda mineralna
II śniadanie: jabłko
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana, natka pietruszki
II Danie: ziemniaki, kotlet a’la schabowy z indyka w panierce, bukiet warzyw gotowany na parze z masłem, kompot śliwkowy/ woda mineralna
Podwieczorek: Pieczywo białe z masłem, krakowska parzona, roszponka, rzodkiewka, herbata z pomarańczą/ woda mineralna
marchewka
ŚRODA 31.05.2023
Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, szynka wiejska, sałata, pomidorki koktajlowe, kawa z mlekiem, herbata z dzikiej róży/ woda mineralna
II śniadanie: arbuz
Obiad:
Zupa grochowa z ziemniakami, majeranek
II Danie: leczo warzywne z makaronem, ananas, brzoskwinia, kompot truskawkowy / woda mineralna
Podwieczorek: Chleb staropolski, bułka wrocławska z masłem, polędwica sopocka, papryka, herbata z cytryną / woda mineralna
CZWARTEK 1.06.2023
Śniadanie: Pieczywo białe, z masłem, serek z łososiem i szczypiorkiem, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, musli z owocami suszonymi na mleku, herbata żurawinowa/ woda mineralna
II śniadanie: sok pomarańczowy
Obiad:
Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym,
II Danie: : ziemniaki , schab pieczony w sosie ziołowym, kapusta młoda za koperkiem, kompot z rabarbaru / woda mineralna
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem, ser żółty, papryka, ciasto marchewkowe, herbata z cytryną /woda mineralna
PIĄTEK 2.06.2023
Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, szynka gotowana, sałata, pomidorki koktajlowe, mleko czekoladowe, herbata z miodem i cytryną / woda mineralna
II śniadanie: banan
Obiad:
Zupa szczawiowa z ziemniakami, zabielana
II Danie: ziemniaki, kotlet jajeczny z serem żółtym i szczypiorkiem, fasolka szparagowa gotowana na parze z masłem i bułeczką, kompot wieloowocowy / woda mineralna
Podwieczorek: Pieczywo razowe, bułka wrocławska z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek kiszony, herbata lipowa / woda mineralna