PONIEDZIAŁEK 24.06.2024

Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, ser żółty, pomidor, kakao, herbata z cytryną/ woda mineralna

II śniadanie: jabłka

Obiad:

Zupa  jarzynowa z kapustą młodą i ziemniakami, zabielana

II Danie: ziemniaki, kotlet mielony w panierce, jarzynka z buraczków gotowanych z jabłkiem, cebulką i oliwą z oliwek, kompot z czarnej porzeczki/ woda mineralna

Podwieczorek: Pieczywo razowe, pieczywo ryżowe z masłem, krakowska parzona, ogórek kiszony, herbata lipowa/ woda mineralna

WTOREK 25.06.2024

Śniadanie: Chleb staropolski, bułka wrocławska z masłem, szynka wiejska, sałata, zacierki na mleku, herbata z miodem/ woda mineralna

II śniadanie: morela

Obiad:

Zupa  grochowa z ziemniakami, majeranek

II Danie: kasza jęczmienna, bitki schabowe w sosie ziołowym, surówka z młodej kapusty, koperek, kompot śliwkowy/ woda mineralna

Podwieczorek: Pieczywo białe z masłem, serek waniliowy, polędwica drobiowa, rzodkiewka, herbata z pomarańczą/ woda mineralna

ŚRODA 26.06.2024

Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, polędwica sopocka, papryka, mleko czekoladowe, herbata z dzikiej róży/ woda mineralna

II śniadanie: banan

Obiad:

Zupa  Żurek z ziemniakami

II Danie: makaron z truskawkami i śmietana, kompot wiśniowy / woda mineralna

Podwieczorek: Pieczywo razowe, bułka wrocławska z masłem, krakowska podsuszana, ogórek, herbata z cytryną / woda mineralna

Marchewka

CZWARTEK 27.06.2024

Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, powidła, filet z indyka, rukola, pomidor, musli z mlekiem, herbata z cytryną / woda mineralna

II śniadanie: jabłko

Obiad:

Zupa  pomidorowa z ryżem, zabielana

II Danie: ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, marchewka tarta z jabłkiem i mleczkiem kokosowym, kompot truskawkowy / woda mineralna

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem, placuszki z jabłkiem, kisiel do picia/ woda mineralna

Chrupki kukurydziane

PIĄTEK 28.06.2024

Śniadanie: Pieczywo białe z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka, sałata, mleko z cynamonem, herbata z cytryną / woda mineralna

II śniadanie: Sok pomarańczowy

Obiad:

Zupa  szczawiowa z ziemniakami, zabielana

II Danie: ziemniaki, kotlet z ryby, sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy / woda mineralna

Podwieczorek: Chleb staropolski, pieczywo ”Wasa” z masłem, ser żółty, ogórek, herbata z miodem/ woda mineralna

Skip to content